Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

U sastavu Univerziteta od akademske 2023/2024. godine funkcioniše novoizgrađeni, moderni Studentski dom Antalija.

Smješten je na idealnoj lokaciji u krugu univerzitetskog kampusa u blizini zgrada u kojima su smješteni fakulteti i univerzitetski studiji Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Tekst konkursa, molba za prijem u studentski dom i prijava za prijem u studentski dom na linku: PRIJAVA ZA SMJEŠTAJ U STUDENTSKOM DOMU ANTALIJA

Upravni odbor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru utvrdio je cijenu usluga koje pruža Studentski dom Antalija i to:

- cijena jednokrevetne sobe iznosi 370,00 KM mjesečno (slovima: tristotinesedamdeset konvertibilnih maraka),

- cijena dvokrevetne sobe iznosi po osobi 270,00 KM mjesečno (slovima: dvijestotinesedamdeset konvertibilnih maraka).

Cijena obuhvata smještaj, naknadu za potrošnju vode, naknadu za potrošnju električne energije, grijanje i hlađenje i internet.

Studentski dom Antalija se prostire na pet spratova, koji sadrže 21 moderno osmišljen i uređen apartman. Svaki apartman je pažljivo dizajniran kako bi zadovoljio sve potrebe studenata. Raspored apartmana uključuje četiri dvokrevetne sobe, prostrani dnevni boravak sa trpezarijom, prostorom za učenje i druženje, potpuno moderno opremljenu kuhinju, napredan sistem grijanja i hlađenja, toalet i prostrano kupatilo, balkon sa panoramskim pogledom, kao i lift koji olakšava pristup svakom spratu.

Pored udobnosti, Studentski dom Antalija će studentima pružiti vrhunski kvalitet žvota. Svaka smještajna jedinica je izrađena sa posebnom pažnjom i opremljena najkvalitetnijim namještajem kako bi se studenti osjećali ugodno i inspirativno. Prostrane sobe su tokom cijelog dana ispunjene prirodnom svjetlošću i pružaju savršen ambijent za produktivno učenje i kreativnost.

Studentski dom nudi i dodatne sadržaje, kao što je moderni restoran u sastavu doma, a studenti će moći uživati u raznovrsnim hladnim i toplim jelima, po pristupačnim cijenama, i u dva obližnja restorana, koji se također nalaze u kampusu Univerziteta, što će svakako obogatiti svakodnevni život studenata.

Zdravlje studenata također predstavlja jedan od prioriteta, te je dom opremljen studentskom ambulantom i psihološkim savjetovalištem, koji pružaju medicinske usluge i brinu se o zdravstvenoj sigurnosti stanara.

Jedna od najznačajnijih prednosti Studentskog doma Antalija je njegova lokacija koja omogućava brz pristup fakultetima, ali i brojnim društvenim sadržajima u gradu Mostaru. U blizini doma se nalaze i druge pogodnosti, kao što su supermarketi, pekare, ugostiteljski objekti, fotokopirnice i mnogi drugi sadržaji udaljeni na samo nekoliko koraka od doma.

Studentski dom Antalija je više od prostora za spavanje i učenje. Dom je zajednica koja podržava ciljeve studenata i doprinosi njihovom rastu i razvoju. Studenti će također biti u prilici da izgrade trajna prijateljstva, te da učestvuju u raznim studentskim i društvenim aktivnostima.